Er zijn niet veel ontwerpbureaus die vijftig jaar of langer bestaan. En hoewel we meer met de toekomst van ons bureau en onze opdrachtgevers bezig zijn dan met het verleden, willen we het jubileum van ons bureau niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Met het maken van deze website duiken we in ons verleden zodat we zelfbewust de toekomst tegemoet kunnen zien.
Of je gewoon geïnteresseerd, belangstellend, vriend, oud- of toekomstig opdrachtgever of andersdenkend bent, iedereen is van harte welkom om met ons mee te kijken.


  De geschiedenis
Kees Zwart, geboren in Den Haag, volgde van 1947 tot 1954 zijn opleiding en studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.
Hij kreeg les van Paul Schuitema, Gerard Kiljan, Piet Zwart, Paul Citroen, Gerrit Rietveld, Edmond Bellefroid en vele anderen.


Na een periode van samenwerking met collega-student Marius Wagner en met Paul Schuitema vestigde hij zich in 1952 als zelfstandig ontwerper in Wassenaar.
Terwijl hij een grote reis door Europa maakte, werd hij door Academie St. Joost te Breda uitgenodigd om de vakgroep Grafisch Ontwerpen vorm te geven. Van 1956 tot 1958 was hij daar als docent aan verbonden en was onder meer mede-oprichter van de afdeling Fotografie aan St. Joost. Eind 1958 vestigde hij zijn ontwerpbureau voor grafische vormgeving in Breda.

 
 

┬ę Ontwerpbureau Kees Zwart BNO 2008Website gerealiseerd in samenwerking met www.pixelvreters.nl