U kunt een bericht achterlaten via gastenboek@zwartbno.nl met als
onderwerp "gastenboek". Wij zorgen er dan voor dat uw bericht op deze website in het gastenboek wordt geplaatst.


Marlene Ruigrok van Houtum
20-03-2008
Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum. En zoals wij allen niet anders van jullie gewend zijn geven jullie dit heugelijke feit weer op een zeer eigen en inspirerende wijze vorm. Ook wil ik middels deze weg nog een toast uitbrengen op Roel, die 13 maart jl alweer 10 jaar geleden is overleden. Ik mis hem nog steeds en denk nog vaak met een glimlach terug aan wie hij was en wat hij deed. Proost !!


Jack van Poll
27-02-2008
Op grond van het feit dat mijn beroep geen roeping was, maar eerder een voorbestemming, bleef mij geen andere keuze dan als vierde generatie uit een drukkers geslacht mijn vader op te volgen. Ik voelde ik me inderdaad geslacht. Het is intussen allemaal zeer goed afgelopen, maar in die begin periode destijds in 1958, waren het zware tijden. Het enige lichtpunt was een soort van vluchtheuvel die ik ontdekt had in de Rozemarijnstraat in Breda.

Onze drukkerij had een relatie in Breda met ‘Backer en Reub’ en zo ontmoette ik Kees Zwart, die juist zijn ontwerpbureau geopend had op die unieke plek in de Rozemarijnstraat. Kees, Paul, Henk en Jan vormde het creatieve elite team en er hing geen klok (laat staan een stempel klok). Het was een stelletje ongeregeld goed dat zich op ’n originele manier te pletter werkte. Er gebeurde daar van alles en toen Jan van de Plas bij een ijsco karretje, ijsjes voor de maten ging halen, hebben ze ook maar meteen het ijsco karretje opgeschilderd.

Dit soort verhalen blijven hangen, maar wat ook blijft bestaan, is het hoge niveau waarop dit unieke bureau presteerde. Kees en zijn medewerkers waren in die tijd baanbrekend en daardoor toonaangevend binnen de Nederlandse ontwerp wereld. Ik geloof dat het alles te maken had met de werksfeer die daar hing. De talenten vulden elkaar aan en de Brabantse mentaliteit met een vleugje wassenaars leiderschap van Kees was het juiste recept.

U begrijpt dat die beginperiode mij erg goed gedaan heeft; ik had ’n stel vrienden ontdekt en met zo’n drukkerij in de rug lag het voor de hand dat ik dikwijls voor ‘zaken’ richting Breda moest. Bedankt Kees, Paul, Henk en Jan voor de vriendschap en de onvergetelijke tijden.

Jack van PollIne Wouters
27-02-2008
Zeker Kees, maar ook uiteraard al zijn medewerkers, van harte proficiat met jullie 50-jarig jubileum.

Dit is een bijzondere gebeurtenis. Zoveel ondernemers halen helaas zo'n gouden jubileum niet meer. Dat zegt ook iets over jullie zelf.

Met plezier kijk ik terug op de samenwerking die ik een aantal jaren met jullie heb gehad vanuit het Programmabureau BrabantStad. Wij hebben een aantal communicatie-produkten kunnen maken die zeker hebben bijgedragen aan het algehele proces. Jullie zijn heel sterk in het meedenken en zeer creatief.
Postief ook dat jullie altijd onze afspraken nakwamen, wat - helaas - niet altijd meer bij iedereen vanzelfsprekend is.

Ik wens jullie uiteraard ook de komende jaren veel succes en hopelijk komen er nog vele uitdagingen op jullie weg.


Frank van Doorn
25-02-2008
Hoe vaak ik nog terug denk aan het begin van mijn loopbaan bij Vandra Golfkarton. Eindelijk eens een andere vrachtwagen op de weg; geheel in de nieuwe huisstijl, fris, vernieuwend, opvallend, maar niet schreeuwerig, innovatief, zijn tijd ver vooruit.

Voor mijn eigen huisstijl kwam toen maar een bureau in aanmerking... ik omschreef de sfeer en toen ik begon over mijn idee hoe het eruit moest zien greep Kees resoluut in... zeldzaam die heerlijke passie voor jullie vak. Proficiat mensen: op naar de volgende 50 jaar eigenwijsheid!!


Paul Haverman
22-02-2008
Kees Zwart. Hoe vaak maak je een bedrijf mee waarvan de identiteit zo nauw aansluit bij die van de man die het oprichtte? Het bedrijf strak in pak in een 'woeste' omgeving, representatief, verzorgd, met oog voor detail. De mens Zwart: kritisch, met aandacht voor wie bij hem aan tafel zit. En authentiek: zichzelf dicht nabij. Familie Zwart, van harte gefeliciteerd. Houd het familiemerk hoog!


jacqueline Bastiaansen
18-02-2008
Wat we met die extra dag doen dit jaar? Nou Kees, als we nou eens een broodje gingen eten samen? Ik trakteer al zijn jullie jarig!


Brigit van den Hurk
14-02-2008
Hartelijk gefeliciteerd met jullie jubileum. 50 jaar is inderdaad een uniek gebeuren.

1 2 3 4

© Ontwerpbureau Kees Zwart BNO 2008Website gerealiseerd in samenwerking met www.pixelvreters.nl